Outplacement

Outplacement / van werk naar werk

De arbeidsmarkt verandert voortdurend en dus ook de werkzaamheden binnen organisaties zelf. Wanneer een werknemer er zelf voor kiest zijn baan op te zeggen en een nieuwe uitdaging wil aangaan, is zijn vertrek natuurlijk anders dan wanneer hij hiertoe gedwongen wordt doordat zijn functie bij deze werkgever vervalt.

Veel werkgevers bieden hun werknemers daarom deskundige hulp aan bij het vinden van een andere baan. Wij bieden deze van-werk-naar-trajecten (outplacement) aan voor werkgevers, en voor werknemers die hun eigen ondersteuning mogen kiezen.

Op individueel niveau stellen we een plan van aanpak op waarin is aangegeven wat er nodig is om ander passend werk te vinden. We ondersteunen de werknemer bij het zo snel mogelijk verwerken van het verlies van zijn baan en bij het herpakken van zichzelf. We zorgen er daarnaast ook voor dat de werknemer een goed en realistisch beeld van zichzelf en zijn mogelijkheden krijgt. Hierdoor kan hij zich weer vanuit zijn unieke kracht profileren op de arbeidsmarkt.

Naast individueel van-werk-naar-werk trajecten verzorgen wij ook van-werk-naar-werk trajecten in groepsverband.